Så var det söndag igen!

Vart tar veckorna vägen. Konstaterade i går att jag har bara 11 månader /år hur det nu kan gå till. Det blir så då jag oftast går på ledigt i början på december och inte börjar jobba förrän i slutet på januari, det gör att januari liksom bara passerar utan något, för helt plötsligt är det februari. Märkligt, men inte mig emot för nu är det ljusare igen.

Veckan som passerat har innehållit många spännande saker. För i måndags så gjorde bästa Inger och jag Visby med diverse shopping och även på vägen hem stannade vi och shoppade loss en del småsaker.

På tisdagen passade jag på att gå över alla fönster i lägenheten och göra en lite ordentligare städning innan jobbet börjar för då vet jag med mig att det kan bli lite hipp som happ, fast ambitionen från början är en helt annan.

Under onsdagen hände det som verkligen är kul det  var att vår rallytränings grupp startade trotts  Smiley snöyra så var vi på Fårö och tränade. Det är alltid bra att träna även vid oväder för man vet aldrig vad vädergudarna bjuder på när det är time för tävling.  Meningen är att vi skall träffas varannan vecka på Fårö och i Fårösund så att inte alla behöver åka alltid. Lite rättvisa måste det vara.

Hade då tänkt att det skulle räcka med att åka till Visby en dag under veckan men så blev det då inte. C behövde ett bredband där han bor för det han hade gick abonnemanget ut nu sista januari. Inte lätt att veta vad man skall välja i denna djungel av olika bolag. Tur att vi då har Peter i Fårösunds Radio & TV som  precis visste vad som var bäst. Och i skrivande stund är det 3 som levererar bäst mot vad man betalar, så det fick bli ett sådant, C verkar nöjd i alla fall.

På fredagen blev det hundvård, inget gänget gillar så där väldigt mycket men för deras del är det bara att gilla läget vare sig man vill eller inte. På kvällen så kom J och J ut med Tiger alias Raketen.  På våran morgon promenad på Trälge på lördag morgonen så var han så duktig och höll koll på var vi var vilket är det rätta, för det är ju han som skall ha koll på oss och inte tvärt om.

Idag söndag så tog jag med mig J till Arita i Valleviken för lite valp mys mitt på dagen, hon har 5 stycket japanes chinvalpar på 5 veckor. Synd att vi inte hade större fickor.  Innan dess hade vi varit med gänget till Norra gattet och där gick vi i skogen delvis och Tiger var fortfarande lika duktig. Jag blir så glad när jag ser att han gör framsteg även om det inte är vår hund.

Under helgen drabbades också han av lite hund vård, men han har inget större emot att man håller på och grejar.

Fick även lite extra att fundera över Smiley under veckan, det är om vi skall ta in en hund till i flocken eller inte. Så här långt ser det ut som vi skall tacka ja till erbjudandet men inget är ännu 100 bestämt från vår sida. Får fundera en stund till.

I veckan som kommer är det åter i selen, fast i ett lite lugnare tempo till att börja med, tror jag i alla fall.

 

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten under veckan som kommer.

Smiley

10 dagar kvar

Oj oj oj nu är det bara 10 dagar kvar tills det är dax att hoppa i selen igen. Känns lite som det är först nu som jag kommit ner i varv, tur att det börjar med lite smygstart. Men ännu tid att njuta lite till.

Den här veckan som har gått har inte innehållit så många saker men jag var till bästa Inger på syjunta med några andra i onsdags kväll och det var verkligen kul då jag äntligen kommit på tekniken med nålbindning efter nästan 1,5 månads knåpande. Det var så att helt plötsligt lossnade det bara, från ingen stans. på den här länken kan ni läsa mer om ni är intresserade  http://handbok.alternativ.nu/Hantverk/Textil/N%C3%A5lbindning

En annan rolig grej som hände var att vi och några andra vänner blev bjudna på middag till Gunnar en kväll och det var inte vilken middag som helst, en riktig kalas middag. Längesen jag åt något så gott. Super tack till Gunnar.

Under helgen som varit har C varit hemma. Alltid bra att se hur han mår och gå igenom viktiga saker som har hänt sen han var hemma sist. Han har nu fått av gipset av handen och skall börja träna upp den igen och det ser ut att gå bra så här långt i alla fall.

På hundfronten har det bara blivit lite promenader under förmiddagarna. Men igår var det nästa vår i luften kändes det som så då tog hundarna och jag en riktigt lång promenad på 2 timmar där vi yrde runt i skogen utan stigar (Janne har jour på sjöräddningen den här helgen så han kommer inte så långt bort). Det är något som de gillar. På vår promenad så såg vi en havsörn som gick upp bara några meter från oss. Det är häftiga djur men jag är inte så kaxig då jag vet att om de är riktigt hungriga så kan de även ta mindre hundar.

Tiger har då lyckat ställa till det hemma hos sin familj genom att äta upp en halv kartong Paradis på egen hand. Men som tur var så hade Gotlands Smådjursklinik öppet så att ungdomarna kunde åka dit och fråga. Han överlever det för det är tydligen så att ljus choklad,  inte är riktigt lika giftig för hundar som mörk, men de skall inte äta det ändå för man vet ju inte om just den individen är känslig eller inte.

Våra egna har fått ett träningspass (inte stackars Tobbe) rallylydnad under veckan. Quintus har börjat lite smått på fortsättningsklassens skyltar och Stig-Helmer får börja från början med kontakten. jag har också börjat med klicker på båda hundarna. Den ena blir för mycket när det är godis och den andra blir lätt tryckt om han inte förstå. Jag får se om det ger något resultat. prova måste man ju.

Det var lite om veckans händelser. ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Smiley Faces

Stormen Egon

Då var det söndag igen, veckorna bara rusar iväg och ingen i hela landet har väl undgått att vi har haft besök av  stormen Egon nu under helgen.

Vi träffade på honom när vi var på Trälge i förmiddags för att rasta hundarna. Vi behöver gå där det är lite öppet när vi har besök av Tiger

10882159_10203462283893588_3187492434404444155_n

( J & J:s hund). Han har så mycket spring i benen och han vet inte riktigt vad han springer på för något och då behöver vi kunna se honom för att kunna kalla tillbaka honom om han kommer för långt bort och då är Trälge bra för det är ett gammalt skjutfält, väldigt öppen teräng och inte så välbesökt.

20150111_092333

 

20150111_092548

 

Men som tur var så valde vi en väg som vi hade medvind när vi gick vid stranden för med vinden i ryggen så blåste vi nästan med. Snön kom inte förrän till eftermiddagen.

Tidigare i veckan har det inte hänt så värst mycket. Husbilen hamnade under tak igen efter förra helgens bravader till fastlandet.

Hundarna har fått sig ett bad igen och hemsidan med de tänkta träningarna och kurserna under våren är satta och ute till de som varit med tidigare och så klart ligger de på hemsidan med.

Allt går ännu på lite sparlåga då vardagen ännu inte kommit för min del.

Må nu gott där ute i verkligheten och ta vara på varandra.

 

Lycklig söndag.

Då var det söndag igen och den  här veckan har verkligen varit inne hållsrik.

De första dagarna var rätt lugna men sen kom nyårs afton med allting vad det innebär.

Men jag måste verkligen skicka en stor eloge till alla som bor i Fårösunds samhälle för där var det lite smällande, först vid ca 19.30, antagligen för att de mindre barnen också skulle hinna vara med att fira lite innan de skulle gå och lägga sig. Sen höll man tiden rakt igenom. Så skönt för våran Tobbe som inte gillar smällare eller raketer. Bra jobbat alla Fårösunds bor.

Där efter började vår uppstart till helgens resa. Åkte till Visby med C med oss på torsdagkvällen och med båten på  fredag morgon innan Svea kom. C han gick till lassarettet igen på fredagen med sin hand för att gipsa om den då det satt för ”spenat” som han sa. De fick även göra om det igår lördag då det var samma sak igen.

Igår lördag var Piia och jag till Kista mässan där det var en stor husdjurs mässa med både Agility och rallylydnads tävlingar.

Qvintus och jag startade i 2 stycken nybörjarklass tävlingar (A+B) och båda fick vi godkända resultat (inga lysande poäng men det räckte till uppflyttning då vi hade ett godkänt resultat sen tidigare).

Han var otroligt duktig då det var en ljudnivå som inte var av denna värden under så gott som hela dagen + att han aldrig tävlat rally inom hus tidigare samt att det var hur mycket människor som helst runt ikring.

Idag var vi till Håbo ridklubb och även där tävlade vi i nybörjarklassen i ett ridhus, vilket han heller aldrig varit i. Och även idag fick vi ihop ett godkänt resultat. Så på 4 starter har vi 4 godkända resultat och det på 6månader. Inte med någon jätte lysande poäng, men när det inte går att tävla på hemma plan får man nöja sig med att kunna få poäng som räckertill att bli uppflyttad med.

Så nu är det bara att träna vidare, fin slipa nybörjar klassens skyltar och lägga till fortsättnings klassens.

Det var allt för den här veckan och ta  nu vara på varnadra där ute i verkligheten.

😛