Andas

Konstig rubrik men det är så att jag hörde ett program på radio Gotland här om veckan som handlade om just  hur vi andas.

Vi människor skulle andas enbart genom näsan och inget alls genom munnen. Den som de intervjuade gick så långt som att rekommendera silvertejp över munnen, för att hindra oss att andas genom den. Därför har jag sedan dess försökt att tänka på hur jag andas och kommit fram till att jag i stort sett endast har andats genom munnen och inget genom näsan. När jag nu skulle börja andas bara genom näsan så kändes det till att börja med som om jag inte fick luft överhuvudtaget, men nu efter 2 veckor så känns det mycket bättre och det verkar som kroppen också reagerar på att man andas genom näsan som man skall. Men ännu är det lättare att andas genom munnen, jag kommer på mig själv att göra det titt som tätt. Prova själva att kolla på er hur ni andas.

Janne och J har varit vid doktorn och fått reda på att de antagligen har diabetes, då blodsockret var på tok för högt. Det blir nu att tänka om lite vad beträffande kost och så. Vad jag har förstått så är det nog ingen egentligen som mår dåligt av den rekommenderade kosten för diabetiker, med långsamma kolhydrater , mycket frukt och grönt.

Vi har även haft goda vänner på middag under veckan. Då det bjöds på Folktandvårdens Fisksoppa. Jag som då inte är någon sopp människa, men den här är verkligen super, även om jag glömde att lägga i räkorna på slutet. Alla åt verkligen med god aptit, även den rabarberpaj som var till efterrätt.

På hundfronten har det inte hänt så väldigt mycket mer än att vi var till Fårö och tränade rally under onsdagen och att det blev beslutat att vi åker till fastlandet i veckan som kommer, mer om det nästa vecka.

Jag har även ringt och besökt de större veterinär klinikerna på Gotland för att Stig-Helmer kommer att behöva dra ut några tänder inom kort och priserna är mellan 1 500 – 5 000 kronor. Jag tycker det är lite stor differens även om jag bad om ett ca pris.

Förstår att det kan vara svårt att sätta ett exakt pris, men med sån stor skillnad, när jag sen hör att det finns ställen på fastlandet där samma ingrepp går på ca 600:-.  Fast skall man sen börja räkna med båtresa och annat så blir det ju inte billigare att åka dit, det är väl det de vet.

Det var lite om vår lunk under veckan som varit.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten för man vet inte vad som finns bakom hörnet.

Efter storm kommer sol.

Veckan som varit har stundtals varit rena våren, lite tidigt men så underbart att känna att det verkligen går mot en ljusare och varmare tid.

Det som är bra med en del veckor är att det inte händer så väldigt mycket. Livet flyter på i makligt tempo.

Det har så klart varit en del hundträningar, både en grundkurs som är lite special för 2 stycken som har konstiga arbetstider och svårt att få till några kurser med sina hundar. Då skapade jag en specialare för de så att de med skall kunna få gå med sina hundar. Det innebär att de kommer med förslag på dagar och tider då de kan och så väljer jag bland de som passar mig och därefter komponerar vi ihop 5 träffar.

Vi har även tränat en del rally  och just nu känns det inte som det går något framåt alls för oss. fast det är ju som det brukar vara man kommer till en punkt då man nästan tycker att det går bakåt och sen vänder det, hoppas det i alla fall.

I onsdags hade jag syjunta,  vi är 6 kvinnor som träffas varannan onsdag hos någon av oss och  i onsdags var det min tur. Det stora problemet för mig är som vanligt att kunna komma fram till vad jag skall bjuda på, men det slöt med kombo av ostbricka och fruktsallad. det blev perfekt då man kan äta frukt till ost och så fanns det grädde till de som bara ville ha fruktsallad.

Jag har även hunnit med att lämna en gammal sypuff från 50 talet för omklädning.

20150212_141857

 

 

 

 

 

 

 

Jag här även valt tyg och den så det skall bli spännande att se hur den kommer att bli när Inger på Möbel Magi har fått fixat med den. Fortsättning följer.

Igår var det Alla hjärtans dag och min älskade gubbe kom hem med en super blombukett till mig.

20150214_111121

Han är så gullig som tänker på mig så och jag älskar honom av hela mitt hjärta.

I kväll så skall vi experimentera med något som heter chipsgratäng med cheddarost. Vi har bjudit över några kompisar för att vara med och prov äta, det sägs att det skall vara gott så det hoppas jag att det är med sallad till.

Det var en liten samman fattning av vår vecka och jag hoppas att solen kommer att vara kvar lite mera även om det är lite tidigt för vår ännu.

Ta nu vara på varandra med kärlek  där ute i verkligheten.

Storm och kolhydrater.

Då har ännu en vecka gått och som avslutades med den ordentliga stormen Olle från Norge, upp till 23 meter i byarna och då är det häftigt att gå längs med stranden. Jag skulle ha tänkt på att ta med system kameran på vår morgon promenad på Trälge, så det får duga med mobil korten, dock inte lika bra som det hade blivit med den andra kameran.

20150208_093828

Jag är väl lite konstig för jag skulle kunna sitta hur länge som helst och titta ut över ett stormigt hav eller bara ströva där. Det är både mysigt, rogivande att höra havet dån och det in finner sig ett lugn i kroppen på något vis.

Vad har då kolhydraterna med stormen att göra. Jo för jag vet att jag inte mår hundra om jag stoppar i mig bröd, knäckebröd, godis osv. och nu under en period har jag verkligen syndat med brödet, främst då knäckebröd och lite godis. Det resulterar i magont, uppblåst mage (magen känns som om jag skulle vara gravid i 20:onde månaden som inte finns)          men det är ju så gott att snaska lite. Nu får det åter bli kål diet och försöka att låta bli allt bröd mm. Inte lätt men när jag vet att det hjälper och det är ingen annan än jag som kan göra det. Att jag då aldrig lär mig, sägs ju att man skall lära av sina misstag men det här är då ett återkommande problem. Beror nog på att det är så himla gott och att det triggar igång mitt belöningssystem.

Jag har även hunnit med två pass på gymmet under veckan i tidiga morgontimman. Det är skönt att ta gympassen direkt på morgonen, dels är det lugnare på gymmet och dels har jag mera energi på morgonen än på eftermiddag/kväll.

På hundfronten under veckan har det varit bad och borstning av en Spirro, en del kloklippningar och så klart rallyträningen som är en gång i veckan. Jag har även tränat inomhus  lite, för jag måste få ordning på de fasta positionerna med Quintus. Annars är det ingen idé att träna vidare eller ens ha tanken att tävla igen.

Tiger har också varit på besök den här helgen. Han gillar verkligen det att få springa. Skulle vara kul att veta hur långt han egentligen springer på våra promenader, det är nog mer än 3 gånger så mycket som våra egna.

Eftersom Tiger har varit här så har även J & J varit ute. Det är bra för mig, för jag har äntligen fått mina torkare på bilen lagade efter 2 veckor utan. Det har ju varit lite svårt att se till och från beroende på vädret. Från början såg jag bara  hur pengarna flög, men det var bara en mutter som hade lossnat från torkarmotorn, tur för mig för det kostade inget. Bra med en son som är bilmek.

Några datorer har även den här veckan fått lite städning och uppdateringar för att funka lite bättre.

Janne han har under helgen haft jour i sjöräddningen där han är verksam. Det innebär att han skall kunna rycka ut inom 30 minuter om larmet går.

Jag har även hunnit jobba lite under veckan, men det är ännu inte full fart, fast jag vet att det kommer.

Det var lite av vad vår vecka innehållit. Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

 

Experimentet

Då har sista veckan i januari passerat och jag har åter gott till till verkligheten (nästan) eftersom jag har börjat jobba igen, inte fullt ut ännu utan bara några timmar i veckan, jag måste ju mjukstarta lite.

Under har veckan hjälpt Inger & Pelle med deras trötta dator så att den fick lite högre fart igen och även skrämt upp Jannes gamla dator så att den kanske kommer att fungera när vi ska till fastlandet inom kort.

Det har även varit syjunta igen och här kommer mitt lilla experiment  in med nålbindingen. Jag fick även en bra och fin bok av Gunilla  som handlade om just det. I den framkom det att det är en sån gammal teknik som 200 år f.kr, inte klokt egentligen.

Men mitt försök blev väl inte så där 100 och den skulle egentligen ännu valkas, ni får döma själva.

20150201_112034

Skulle föreställa en mössa men som det är i sagan så blev det inte det, maskade av för tidigt och lyckades inte hålla formen, Frågan är vad det blev. Någon föreslog att jag skulle köra den lite för varmt i tvätt maskinen (då det är rent ullgarn) och göra godis påse till hundarna av den, fast som experiment blev det rätt okej tycker jag i alla fall. Konstaterade  att de var duktigare i då tid än vad jag är på det här. Får göra ett nytt prov.

På hundfronten så har det tränats rally både utom hus och inne på en matta i vardagsrummet och det med hela gänget, fast det är ännu bara Quintus som får träna banor ute. De är så duktiga så.  Idag på promenaden så tränade vi lite hjärngympa genom att klättra på en stätta med kloka steg, typ som en öppen trappa fast över en tun.

Ett stort beslut är också taget idag som kommer att visa sig under februari månad. Den som väntar på svaret får det så småningom.

Under helgen så har även C varit hemma några dagar. Det är lite mysigt även om han inte är så social och helst vill sova i sin soffa.

Det var en del av vad som hänt hos oss under den gångna veckan när man nästan kunde känna att våren är på gång med lite fin fågelsång och vårlukt i luften.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.