Fixat

Då var det äntligen klart med papper, och bestämt att jag slutar på Fårösunds GoIK den 2/4.  Det med väldigt blandade känslor för jag har verkligen trivts med det jobbet under 5,5 år som jag varit där, även om jag har haft jobbet med mig hela tiden av dygnet. Men det här var inget som jag rådde över att jag måste sluta, måste ju se till att vi överlever också.

Börjar det nya på FBU:s kursgård på Fårö den 7/4, snabba ryck. Kommer så klart att bli lite omvälvande dels med arbetskamrater, och heltid samt mer ordnade förhållanden.Att när jag går hem så lämnar jag jobbet. Janne kommer nog att tycka att det är bra för vi kommer nog att få mer hel tid tillsammans under sommaren även om jag jobbar heltid.

 

På hund fronten har det hänt en del. Pinglan har passerat det värsta i löpet och grabbarna grus har börjat lugna ner sig, det var värst under 3 dygn. Men de sov på natten i alla fall.  Janne har haft det lite jobbigt under veckan för han har fått promenera hundarna i omgångar.

För första gången någonsin har jag själv bestämt att ställa in en träning. Det var rallyträningen i torsdags. dels hade jag varit ute och målat linjer hela fm och det blåste som tusan(kuling) och sen började det att regna små spik, vi skulle bara ha blivit 2 stycken på träningen. Jag vet att man ska träna i alla väder, men gud va skönt det var att sitta inne i värmen i stället för att stå ute i regnet och blåsten.

Det har även var avslutning på spårgruppen och allmänlydnadsgruppen på Fårö under helgen. Alla förare och hundar har jobbat på bra under den här månaden som vi hållit på.

Lite bilder från igår på det väldiga låg vattnet.  Där jag tog de här så är det normalt ca 1 meter vatten.

 

 

På den här stenen kan ni se hur lågt vattnet är för den ligger normalt under vattnet.

 

Det var lite om vad som hänt hos oss den senaste veckan.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten.

Kram

 

 

 

 

 

Jobbe o jobbe!!!!

20150310_193344-1

Det är jag som är Pinglan och jag skall nu berätta om min jobbiga vecka,den som varit.

Dels så har jag nu börjat att löpa och förresten så är jag i höglöp just nu och min matte säger att jag måste hålla mig borta från alla snygga killar som finns i familjen. Vilket innebär att det är kompostgaller överallt och de däringa 2 benta de passar på mig och de andra väldigt mycket. Jobbigt.

Men åter till veckan som varit.

Måndag var det som vanligt, husse var hemma och det hände inget speciellt.

Men så i tisdags morse så väckte matte oss jätte tidigt för att vi var tvungna att gå med henne på promenad innan hon skulle jobba. Det visade sig att nästan hela veckan skulle bli så.

Vi kom hem från promenaden och husse så inte klok ut, med konstiga kläder och allting luktade mysko, lite läskigt var det allt. Matte förklarade att husse skulle på någon sorts militär övning och det var därför han såg konstig ut.

 Sen på jobbet då hade jag sällskap i bilen under stor del av dagen då matte körde loppisgrejor till jobbets loppis förråd. Vi var också hemma mitt på dagen för att släppa ut polarna så att de fick kissa av sig lite. Det gjorde vi varje dag som vi jobbade.

Nästa dag som matte säger är onsdag så var vi till flyget och mätte och märkte upp en 11 manna plan. Det är ett fasligt rantande på henne. Tänk om hon kunde vara still någon gång. Jag fick gå fram och tillbaka hur många gånger som helst. Till slut tröttnade jag och ville gå tillbaka till bilen vilket jag fick. Matte fortsatte dock med att ranta för hon satte upp 4 målnät där också. Men det fick hon fixa själv.

På torsdan var det ännu en dag med sällskap i bilen för då körde vi skräp till återvinningen, Jag trodde inte att hon kunde hitta såna mängder. Efter det då sa matte att vi skulle till flyget. Fast jag trodde att flyget var klart, men matte sa att vi ännu hade en 7 manna plan kvar att mäta och så började travandet igen. Phu.

Därefter kom då äntligen fredag. Men vad hjälpte det, matte fortsatte att trava för nu skulle det eldas upp en rishög. Elden var lite läskig men matte sa att jag var duktig som höll mig i närheten av henne hela tiden trotts att det var läskigt.

På eftermiddagen efter jobbet så träffade jag Inger och Spirro. Han var jääääte stor. De följde med oss på en promenad i skogen och det är mysigt. När vi kom hem så hade J och J kommit tillsammans med Tiger (han är väldigt busig och jobbig).

Igår lördag  fick vi väcka J och J för att de skulle följa med oss ut i skogen och matte hade fått en vägbeskrivning till en ny runda i skogen, men där var det super mycket vatten, så jag fick bitvis gå en bit in i skogen och det är jobbigt när jag inte kan vara nära min matte på promenaden.

Idag har jag och polarna varit med till Fårö där matte har kurser. Jag fick vara med och titta på när andra hundar spårade. Det var så jobbigt att jag satte mig ner och höll på att somna.

Det bästa med veckan har varit att jag och matte har haft hela mattes och husses säng för oss själva eftersom det är kompostgaller överallt, då kommer inte snyggingarna in där och jag får mysa med matte på egen hand.

Det var lite om min vecka på mattes jobb när hussen inte var hemma.

20150320_090525-1

Kram

Pinglan (matte hjälpte mig lite att skriva)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvidivitt

Säger väl inte staren precis, men den har anlänt och börjat sjunga så vackert på morgnarna och kvällarna när jag är ute med hundarna. Då märker man att våren verkligen har kommit och att det är en underbar tid.  Om jag nu skall uppehålla mig i trädgården så tog Janne och jag ett tag med de löv som fanns i alla häckar idag när ajg kom från Fårö och träningarna där. Det som är bra är att vi bara ringer Bengt (vår hyresvärd) och talar om för honom att det finns en lövhög att hämta och så fixar han iväg den till återvinningen,verkligen kanoners.

Början av veckan var inte så där super för huvudet ville inte riktigt som jag ville utan det värkte utav bara den så det blev några tidiga kvällar med sänggåendet. Men tummen har nu vaknat i alla och int vet jag hur det gick till, men vaken är den nu i alla fall och jag hoppas att den håller sig så med.

På jobbfronten har det kommit så långt att jag får det nya jobbet och jag verkar kunna få sluta det gamla som beräknat. men när man då har med AF att göra så är de då inte så snabba. Det skulle varit en tid bokad för ett möte i fredags den 13:onde men ingen tid för möte hördes av, så imorgon bitti är det jag som ligger på telefonen och frågar vad de håller på med. men det har väl gått prestige i det här då jag lyckades fixa det på egen hand utan att de var inblandade från början. För nu hänger det bara på AF och deras beslut om lönebidrag för mina dåliga axlar.

På hundfronten har det tränats rally med varierat resultat. Men däremot så har lilla Pinglan börjat löpa vilket är både bra och dåligt för det som är bra är att jag nu för egen koll på när hon har löpt och det dåliga är att i den kommande veckan då hon närmar sig höglöp och kommer in i det så är Janne på hemvärnsövning. Det löser sig säkert på något vis.

I onsdags skulle det vara vardagslydnad i Fårösund men det var ingen deltagare som dök upp och idag på Fårö var det tunt i allmänlydnaden med 2 stycken.(så blir det när det inte är anmälnings plikt) Fast på spåret var det desto fler och vi tränade på hårda spår på stenburgen ute vid Gamlehamn. Allt för att de skulle hålla sig i  spårkärnan och inte ha nosen för högt över marken. För en del gick det riktigt bra och så klart sämre för några. men det är ju så med hundträning överlag att ibland går det super och ibland inte alls.

Det var lite om vår vecka. Njut nu av våren och ta vara på varandra där ute i verkligheten.

60 Procent

Veckorna bara rusar på i väldig fart och våren kommer med stora kliv. Man ser det ena vårtecknet efter det andra där ute i naturen så som vi såg ett gäng tranor som flög över oss i torsdags.

 

Men för att börja från början så har ju då inte min tumme vaknat ännu.

Så  början av veckan inleddes med ett  läkarbesök på vc, eftersom jag trodde att en doktor skulle kunna ha någon idé om vad som skulle få min tumme att vakna, men inte nej. Han trodde inte det var någon ner i kläm och inte heller kalpaltunnel problem så det var bara att vänta. Fick en kartong starka värktabletter, men jag har ju inte ont, så några tabletter har inte intagits. Han åter kommer nu på tisdag för att kolla om den vaknat. Men den sover ännu och har gjort i drygt en vecka nu.

 

På hundfronten har det hänt en del och det stor är att våran Pinglan går lös på promenaderna i skog och mark, hon kommer som en kanonkula på inkallningarna, helt otroligt. Det skall bli så kul att se vad jag kan göra av henne. med de här framstegen på en vecka bådar det gott för framtiden.

Jag har startat en vardagslydnad i Fårösund men det var inte så väldigt många deltagare. Vi har tränat rally. Fast med det känns det nu som vi står lite still i utvecklingen, men det är ju så i all inlärning.

Idag så var det både allmänlydnad och spår på Fårö. Alla hundar och förare var superduktiga med sina hundar i båda grupperna. Jag har även hunnit med en kloklippning på en annan hund och lite hundvård med borstning, klo klipp mm på våra egna samt på Tiger.

I onsdags kväll hade vi uppstarts möte inför Välle dagen den 15/8 i Fleringe. Då blir det en inofficiell utställning och prova på rallylydnad mm, program kommer senare när vi närmar oss.

I torsdags fm var jag till Tofta på ett annat möte som handlade om ett projekt som kommer att starta här på Gotland under våren. Det handlade om OCD och den 19/4 kommer det att vara en informations dag om det här på Marias Hästeri i Grötlingbo. Hur kommer jag då in i sammanhanget? Jo det är så att i projektet ingår  djur och musik  Så jag och 2 hundförare till skall visa med hundarna och deltagarna ska själva få prova på att både rida och gå med hundar  i olika övningar. Jag kommer att lägga ut programmet när det är klart.

 

Det som då har med rubriken att göra är att jag  i fredags mitt på dagen fick reda på att föreningen jag jobbar på måste skära i sina kostnader och då skär man ner min arbetstid från 75% till 60%, vilket gör att jag nu måste söka mig något annat att göra för det går inte att leva på 60% arbetstid, inte jag i alla fall.

Om de tär någon där ute som har något bra jobb på 75-100% gärna i Fårösund eller närområdet,  hojta då till, för jag är öppen för alla förslag, fortsättning lär  följa i den här frågan.

 

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och njut av våren  när den nu är på gång, även om det lär komma bakslag.

 

 

 

Händelse rik vecka

Hela första delen av veckan gick i ett flygande fläng. Jobbade första delarna av dagen och sen skulle gänget ut och springa lite, en del uppdatering av datorer och även jobbets dator fick sig en liten rensning.

I onsdags tränade vi rally här hemma. Lika kul som vanligt trots en riktig skalle bang under hela dygnet. Quintus är riktigt duktig men han har lite för bråttom och går lätt upp i varv, men vi jobbar på det.

På kvällen var det sy junta igen, jag fortsätter att knåpa på min nålbindning, måste komma på ordentligt hur det funkar. Sen bar det iväg mot Visby för att sova. Båten gick 7.30 på torsdags morgonen och vi har kommit på att om vi sover i Visby får vi sova några timmar längre.

Kom fram till Norrtälje på eftermiddag och där träffade vi vår nya stjärna Pinglan (Sunny-Hill´s Pretty Blue),

10982191_10203893435952120_5262691442014021528_n

så klart träffade vi Piia och P-O med.  En trevlig eftermiddag/kväll i glada vänners lag med god mat  (även halva fredagen) innan vi åter vände näsan mot Nynäshamn med Pinglan .

Hon har satt sig väl i flocken och rutinerna bara efter så kort tid och hon är verkligen framåt. Skall bli spännande att se vad vi kan hitta på.

I går var det avslutning på en special grund kurs som har gått nu under vintern i Fårösund och idag så drog Fårö igång med en allmänlydnad och även en spår gupp. Alla hundar och förare var super duktiga i båda grupperna.

Det enda smolket i bägaren som varit under veckan är att min vänster tumme somnade igår och har ännu inte vaknat. Pratade med sjukvårdsupplysningen men blev inte mycket klokare. Få se till nästa vecka om den vaknat. Får prova med en väckar klocka kanske.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och jag skall försöka att väcka min tumme.