Var tog söndagarna vägen????

Jag hade ju en plan som nu visade sig att den inte höll, det var ju att jag skulle försöka uppdatera bloggen varje söndag, men som alla kan se så sprack det med besked.

Från det att jag gick hem från Fårösunds GoIK den 2/4 så känns det som livet snurrat på i en hiskeli fart. Delvis kan det nog beror det  nya jobbet på Fårö Kursgård där jag jobbar heltid. Bara det är en omställning i sig + att jag även fått lite restid med färjan varje dag som jag inte heller har varit van, fast jag trivs verkligen bra där ute.

Men nu känns det som jag är på banan igen, en stund i alla fall.

Rallykursen i Visby är avslutad och med många väldigt duktiga förare och hundar. Vårat gäng som träffas en gång i veckan och tränar rally kämpar på. Vi har nu börjat lite med baklänges kädjning, hoppas att det skall ge resultat på godisråttan Quintus, då han är väldigt ofokuserad när det är godisar inblandade. jag har även startat en kurs i Hejnum för de som gick grund och allmän i höstas/vintras.

Jag, Tobbe, Inger och Spirro var till Grötlingbo för en vecka sedan och hjälpte OCD förbundet med deras projekt. det var väldigt uppskattat av alla som var där.

Stig-Helmer har varit till Distriktsveterinärerna i Roma och fick 6 tänder utdragna. Det verkar på honom som han under en längre tid har haft ont av det utan att tänderna varit lösa, skadade eller så, men nu åkte de ut då flera hade blivit lösa och 2 stycken tog i varandra. Han är mycket piggare och gladare nu än han varit förut. Kan ju vara en tanke.

Janne han har lyckats få igång en av gräsklipparna här hemma och gjort första klippningen för året, så nu är snart sommaren här. Fårö planen måste även den nog snart ha en klippning, men den måste kollas först.

Då livet snurrat på så så har det egentligen inte hänt så väldigt mycket men skall ändå försöka återkomma med någon lite uppdatering varje söndag, fast det är nog bäst att inte lova något.

Må gott där ute i våren och ta hand om varandra.

 

Kram

 

Måndag som söndag.

Igår blev det då inget inlägg, men då vi har en röd måndag måste det ju räknas som söndag. Så sa jag alltid till barnen när de var små för att försöka förklara varför en röd dag i veckan som inte var söndag fungerade som en söndag.

Vad har då hänt under veckan. Pinglan har löpt klar och det är säkert skönt tycker grabbarna, även om de till att börja med hade svårt att fatta att det var över och att de inte var intressanta. Hon var tvungen att säga till Stig-Helmer på skarpen för att han skulle begripa och likadant var det med Tiger när han kom på påskafton.

Det har också varit avslutning på vardagslydnaden i Fårösund. Rallyträning på Fårö, utställnings träning hos Arita.  Där var jag mest med för att kolla hur Pinglan skulle reagera med många främmande människor. Då jag upptäckt att hon har tyckt att de varit lite läskiga med nya människor. Men som tur var så var det ingen större reaktion egentligen, utan det som är kvar kommer att försvinna med lite mera socialträning.

Idag började jag en rallykurs vid VBK i Visby,  6 super duktiga förare och hundar. Som vanligt med väldigt varierade kunskap med sig i bagaget, men det är bara en ytterligare utmaning.

Det har även varit ett antal kloklippningar som passerat under veckan som varit. Våra egna de har fått var sitt bad och med det kom det igång en jätte fällning, så nu får Janne jaga runt med dammsugaren varje dag för att försöka hålla undan.

 

Jag har nu verkligen slutat på Fårösunds GoIK.  Lämnade ifrån mig nycklar mm i torsdags och då regnade det hela förmiddagen.

Men när jag gick ut genom stora grinden hände något väldigt märkligt,  molnen delade sig och solen började skina på mig och gjorde så ändå tills jag hade kört därifrån. Märkligt var det.

Ungarna har varit hemma både C, J och J så gott som hela helgen. C han har kört bil och idag när jag och C ( C har övnings kört) kom hem från Visby så var maten färdig, Jisses vad det är skönt att kunna sätta sig direkt vid matbordet. Tack älskade ungdomar.

Snart väntar en tur till Trälge så att gänget kan få röra lite på benen och sen måste jag förbereda mig för att åka färja med Inger i morgon  bitti till nya jobbet på FBU:s kursgård på Fårö.

 

Passa nu på att njuta när det kommer fina dagar och ta hand om varandra där ute i verkligheten.

Kram