Andas

Konstig rubrik men det är så att jag hörde ett program på radio Gotland här om veckan som handlade om just  hur vi andas.

Vi människor skulle andas enbart genom näsan och inget alls genom munnen. Den som de intervjuade gick så långt som att rekommendera silvertejp över munnen, för att hindra oss att andas genom den. Därför har jag sedan dess försökt att tänka på hur jag andas och kommit fram till att jag i stort sett endast har andats genom munnen och inget genom näsan. När jag nu skulle börja andas bara genom näsan så kändes det till att börja med som om jag inte fick luft överhuvudtaget, men nu efter 2 veckor så känns det mycket bättre och det verkar som kroppen också reagerar på att man andas genom näsan som man skall. Men ännu är det lättare att andas genom munnen, jag kommer på mig själv att göra det titt som tätt. Prova själva att kolla på er hur ni andas.

Janne och J har varit vid doktorn och fått reda på att de antagligen har diabetes, då blodsockret var på tok för högt. Det blir nu att tänka om lite vad beträffande kost och så. Vad jag har förstått så är det nog ingen egentligen som mår dåligt av den rekommenderade kosten för diabetiker, med långsamma kolhydrater , mycket frukt och grönt.

Vi har även haft goda vänner på middag under veckan. Då det bjöds på Folktandvårdens Fisksoppa. Jag som då inte är någon sopp människa, men den här är verkligen super, även om jag glömde att lägga i räkorna på slutet. Alla åt verkligen med god aptit, även den rabarberpaj som var till efterrätt.

På hundfronten har det inte hänt så väldigt mycket mer än att vi var till Fårö och tränade rally under onsdagen och att det blev beslutat att vi åker till fastlandet i veckan som kommer, mer om det nästa vecka.

Jag har även ringt och besökt de större veterinär klinikerna på Gotland för att Stig-Helmer kommer att behöva dra ut några tänder inom kort och priserna är mellan 1 500 – 5 000 kronor. Jag tycker det är lite stor differens även om jag bad om ett ca pris.

Förstår att det kan vara svårt att sätta ett exakt pris, men med sån stor skillnad, när jag sen hör att det finns ställen på fastlandet där samma ingrepp går på ca 600:-.  Fast skall man sen börja räkna med båtresa och annat så blir det ju inte billigare att åka dit, det är väl det de vet.

Det var lite om vår lunk under veckan som varit.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten för man vet inte vad som finns bakom hörnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *