Skog

Nu blev det tätt mellan promenaderna. Idag knöt vi ihop från Valleviken till Kyllaj och det var mestadels en promenad i skogen på skogsvägar då det är lurit att gå längs kusten, när man inte kan se hur det ser ut där man sätter fötterna, så här började vi.

Och jag har äntligen hittat hur jag skall förstora bilderna. Efter bara en bit kom vi in i skogen, som varierade mellan kalhyggen, ny planterad skog till gammal skog och så här såg det i stort sett ut hela vägen.

Men vi hittade ändå lite saker längs vägen, som en gammal kalkugn med tillhörande kalklada och där det troligen även har varit en kaj.

Även här hittade vi fantastisk växtkraft.

Lite kust.

Vidare in i skogen och lite längre fram på en väg vid sjön så fanns det en sittplats som nog inte varit använd på ganska länge.

mer skog som inte kom med på bild och när vi står där i en korsning vid kraftledningen och funderar på vart vi skall  och tittar på både karta och Googlemap, vi beslutar att vi går mot en gammal kraftstation. När vi kommer fram till kraftstationen får vi se hustak och dagens kommentar ”OJ, är vi allt framme”, då det inte såg så nära ut på kartan eller Googlemap.

Väl framme i Kyllaj så möts vi av den gamla Strandriddar Gården (http://www.guteinfo.com/?id=266 ) på länken kan man läsa mer om den.

Lite längre fram ligger raukfält.

Snett över hamnen ligger det även en gammal kalugn.

nedanför finns resterna av en trolig kalklada.

Lite historia om Stenindustrin på Gotland. Just här på den här kuststräckan så var just stenindustrin en stor arbetsgivare under många århundraden och är ännu.

Vår promenad blev idag ca 6 km lång och det tog oss ca 2 timmar att gå. Vi valde idag den här sträckan för det blåste ordentligt från syd och då är det skönt att ha lite lä av skogen.

Får inte glömma dagens utlovade fika bild. Vi lånade ett bord och var sin stol som stod mellan strand bodarna nere vid Kyllajs fiskeläge.

Ta nu vara på varandra där ute i verkligheten och håll i hatten de närmaste dagarna då det åter kommer att blåsa ordentligt.

Kram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *